Scheuren koor Martinikerk door bouw Forum?

Maandag voert de Gemeenteraad een actualiteitendebat over scheuren in het koor van de Martinikerk.
martinikerker scheuren 04De Stadspartij en Partij voor de Dieren willen graag met de andere raadsfracties in discussie over het mogelijke verband tussen de bouw van het Groninger Forum en het ontstaan van scheuren in het koor van de Martinikerk.

Verband tussen scheuren Martinikerk en de bouwactiviteiten in verband met het Groninger Forum
Enkele dagen geleden zijn er scheuren ontdekt in het koor van de Martinikerk. Dat was aanleiding voor de Stadspartij en de Partij voor de Dieren om een debat aan te vragen en hierover een aantal vragen te stellen aan het college van B&W.

Zij zien een relatie tussen de bouw van het Forum en de ontstane scheuren en vragen zich af of de bouw van het Forum niet per direct zou moeten worden stilgelegd. Ook wordt aan het college de vraag gesteld waarom de raad uit de krant moest lezen dat er scheuren in het koor van de Martinikerk waren ontstaan en waarom de raad niet rechtstreeks is geïnformeerd door B&W.

Het debat vindt plaats in de nieuwe raadszaal van het stadhuis en is openbaar toegankelijk. De vergadering is live te volgen via: groningen.nl/gemeenteraad.

Foto’s: Siebrand Wiegman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *