Scouts De Havik kijken terug op geslaagd Pinksterkamp

De spanning loopt op bij de Scouts van De Havik tijdens het Pinksterweekend. De jury van het Noordelijk Pinksterkamp (bij Lauwersoog) is nog een keer langs geweest voor een inspectie van het zelf opgezette kamp. De leiding weet dat dat betekent dat De Havik bij de beste twaalf zit van de bijna 45 groepen. Bij de afsluiting van het kamp op tweede Pinksterdag mogen de zes beste groepen naar voren komen voor eervolle vermeldingen en prijzen. Ze worden door de omroeper in willekeurige volgorde genoemd. De Havik zit erbij.

De Scouts (leeftijdsgroep 11-16 jaar) nemen deel aan het Pinksterkamp, samen met de andere groepen van De Havik, zoals de Welpen (7-11), Explorers (16-18), Roverscouts (19-23) en de Stam (23 en ouder). Naast de gezelligheid en veel plezier worden de groepen ook beoordeeld door de organisatie van het Noordelijk Pinksterkamp op verschillende vaardigheden, zoals het bouwen van het kamp, het inrichten van kookplaatsen, en de wasruimten.

Daarnaast wordt ook het thema dat iedere groep bedenkt en uitwerkt, beoordeeld op originaliteit en uitwerking. Bij de Havik-scouts zit dat wel goed. Bij de ingang van het kamp staat een zelfgemaakte hotdog-kraam als blikvanger van het thema ‘Hawkdogs’. Uiteindelijk wint De Havik de zesde prijs in de algemene ranglijst van scoutingvaardigheden bij de Scouts-groepen. Voor het thema krijgt men de vierde plaats. Mooie ereplaatsen en beloningen voor wekenlang voorbereidend werk.

 

 

Afgelopen weekend werden alle spullen van het Pinksterkamp weer opgeruimd in het clubgebouw. De kisten zijn weer netjes ingedeeld en de tenten opgevouwen. De Havik heeft nog een aantal opkomsten te gaan voor de zomervakantie en daarna gaan de kisten en tenten weer mee naar het zomerkamp. De Havik bestaat dit jaar 95 jaar en met viert dit onder andere met een gezamenlijk kamp in de laatste week van de zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *