Scouts De Havik ruimen op na Pinksterkamp

groningen paddepoel scoutinggebouw (3 van 3)Gisteren, 21 mei, was het opruimdag voor de scouts van De Havik in het clubgebouw aan het Jaagpad. Dit was nodig omdat De Havik vorige week met alle tenten en keukenspullen naar de Marnewaard, bij Lauwersoog, was geweest voor het Noordelijk Pinksterkamp samen met meer dan 3000 andere scouts uit Noord-Nederland.

Het pinksterkamp duurde tot afgelopen dinsdag, waarna alle spullen in het clubhuis waren neergelegd, ook om ze te laten drogen.

Vandaag is alles weer netjes opgeruimd. De tenten zijn gecontroleerd en weer in de rekken gelegd en alle kisten met keukenspullen zijn in de kasten opgeborgen. Praktisch als ze zijn, hebben de scouts bij het opruimen van de kisten al rekening gehouden met de zomerkampen. De kisten zijn nu zo ingedeeld dat ze straks in de vakantie zo mee kunnen naar de volgende kampen.

Hotsietonia
Bij De Havik kunnen kinderen vanaf 4 jaar lid worden, als ‘Bevers’ in het wonderdorp Hotsietonia. Vanaf 7 jaar worden kinderen ‘Welpen’ volgens het verhaal van Junglebook. Oudere kinderen worden ‘Scout’ of ‘Explorer’ of ‘Roverscout’.

Scouting draait om actief zijn, veel buiten spelen en samen leuke spellen doen. Om kennis te maken met scouting, mogen kinderen drie keer gratis meedoen bij een opkomst, op een zaterdagmiddag.

Voor meer informatie: http://www.de-havik.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *