Selwerd in uitvoering | Iets doen voor je wijk

groningen selwerd -9Woont of werkt u in Selwerd en heeft u een goed idee? Wilt u iets doen in of voor uw wijk? Bent u op zoek naar (vrijwilligers)werk of droomt u van uw eigen bedrijf? Heeft u hulp nodig bij uw huidige werk of onderneming? Komt u niet goed rond en heeft u behoefte aan tips? Wilt u weten hoe u kunt besparen, bijvoorbeeld op uw zorg- of energiekosten? Dan is Selwerd in uitvoering wat voor u. Een dag lang staan experts, collega-wijkbewoners, coaches en ervaringsdeskundigen voor u klaar.  Zij helpen u graag een stap verder, wát uw vraag ook is.

groningen-selwerd-bottelroosstraat nr 3-1Op vrijdag 14 maart tussen 13:00 en 18:30 uur is er op initiatief van het Wijkbedrijf Selwerd veel te doen in de voormalige St. Bonifatiusschool aan de Bottelroosstraat 3:

  • Zeven teams buigen zich over (ondernemende) plannen en ideeën in en voor de wijk. Vijf initiatieven zijn al bekend. Deze gaan we samen een stap verder helpen. We hebben nog twee plekken over. Durft u het aan en wilt u ook zo’n team? Laat het ons dan snel weten. Daarnaast bent u natuurlijk van harte welkom om aan te schuiven bij een van de teams. Uw hulp en denkkracht worden zeer op prijs gesteld.
  • Heeft u alleen een korte vraag of praat u liever een op een over uw plan of situatie? Dan staan op de informatiemarkt diverse ‘EHBO-ers’ voor u klaar. Niet voor verband en pleisters maar voor eerste hulp bij ondernemen, (vrijwilligers)werk, (energie)besparing en ‘rondkomen met weinig geld’. Loop gewoon vrijblijvend even binnen. Geen vraag is vandaag te gek.
  • Tussen de bedrijven door interviewt onze dagvoorzitter Arno van der Heyden diverse mensen met een goed idee. Ook komen inspirerende voorbeelden langs van initiatieven die al wat verder zijn.
  • Heeft u hulp nodig bij uw tuinonderhoud, ramen lappen, boodschappen doen, fietsreparatie, ritjes naar het ziekenhuis of iets anders?  Of wilt u juist graag iets voor een ander in de wijk doen? Plak uw vraag of aanbod dan op de Koppelmuur.
  • nieuw college gemeente groningen-17Tussen 14:00 en 16:00 uur bezoekt het College van Burgemeester en Wethouders Selwerd in uitvoering. Heeft u een vraag voor de collegeleden? Dit is een goed moment.
  • arno van der heijden-1
  • Rond 17:30 uur sluiten we de dag op een bijzondere manier af. Onder leiding van Arno van der Heyden blikken we terug op de informatiemarkt en het werk van de teams. Dit alles onder het genot van een hapje en een sapje (of een ander drankje).

De komende weken ontvangt u meer informatie over Selwerd in uitvoering inclusief de exacte tijden van de verschillende activiteiten. Noteer ondertussen alvast vrijdag 14 maart in uw agenda. Doe mee, denk mee, kom langs, schuif aan: u bent van harte welkom!

Mocht u vragen hebben of een goed idee dat we zeker mee moeten nemen, stuur dan een mail naar Theo Adema, [email protected]. Bellen kan op 06-54661413. Ook wanneer u zich wilt presenteren op de informatiemarkt horen wij dat graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *