Selwerd viert feest – Mw. Venema honderd jaar

Vanmorgen, 5 oktober om 10:00, feest in het Patromonium op de vijfde verdieping in de Groniinger wijk Selwerd.  Wethouder Elly Pastoor kwam namens de gemeente Groningen op bezoek om mevrouw  A. Venema-Meijer te feliciteren met haar honderdste verjaardag, die zij morgen op 6 oktober hoopt te vieren.

Tijdens een onderonsje met de wethouder vertelde mw. Venema dat zij het héél belangrijk vindt dat haar haar goed zit en gisteren nog even naar de kapper geweest was.  Ze vroeg belangstellend aan de wethouder of ze nog ambities had voor hoger op, maar de wethouder liet weten de functie wethouder een hele mooie functie te vinden.

Mevrouw Alberdina (Dinie) Meijer is geboren op 6 oktober 1912 in Groningen. Ze komt uit een gezin met drie kinderen; ze had nog een zus en een broertje (overleden op 4-jarige leeftijd).

In 1949 trouwde ze met de heer Eildert Venema, weduwnaar met 2 dochters. Het gezin woonde boven de smederij aan de Lijnbaanstraat waar de heer Venema werkte. Door een noodlottig ongeval kwam de heer Venema in 1958 te overlijden.

De foto van de hand van een honderdjarige is van de gemeente fotograaf Henk Tammens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *