Selwerd weer een toekomstbestendige wijk

In Selwerd wordt de komende jaren veel verbeterd en vernieuwd. Nijestee en de gemeente Groningen maken Selwerd weer een toekomstbestendige wijk waar mensen een leven lang gelukkig en gezond kunnen wonen. We vervangen de afgebroken woongebouwen gefaseerd door nieuwbouw. Komende zomer bouwen we de eerste 94 woningen, verdeeld over twee woongebouwen.

Samen maken we Sunny Selwerd

In Groningen streven we samen naar een ongedeelde stad waar mensen in gemengde wijken goed en betaalbaar kunnen wonen. We betrekken daarom onder andere bewoners, scholen, WIJ-teams en andere woningcorporaties bij het realiseren van de nieuwbouwplannen. Wethouder Roeland van der Schaaf:Het mooie van het plan van Nijestee is dat het een toekomstbestendige invulling geeft aan onze doelstellingen en ambities van de wijkvernieuwing. Belangrijk is blijvend te investeren in Selwerd zodat we de kwaliteit van wonen en leven duurzaam verbeteren voor onze inwoners.” 

We vroegen huurders van woningen die de komende jaren worden afgebroken wat zij gaan missen in hun huidige woning en wat niet. Ook wilden we weten wat ze in hun toekomstige woning anders zouden willen. Op deze manier realiseren we nieuwe woningen die aansluiten bij de wensen en behoeften van toekomstige bewoners. Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Nijestee is blij met de samenwerking: “Dankzij de input van onze bewoners kunnen wij continu leren en verbeteren. Zo zorgen we samen voor veilige, duurzame en goede woningen in Selwerd.”

Nieuwe woongebouwen Eikenlaan, Berkenlaan en Mispellaan

In 2020 braken we aan de Berkenlaan, Mispellaan en Eikenlaan 61 woningen af. Op deze plek bouwen we 94 duurzame appartementen in de sociale- en middenhuur. We maken de woonomgeving en het groen aantrekkelijk om doorheen te lopen of te fietsen. Het thema licht, lucht en ruimte, typerend voor de jaren 60 bouw in Selwerd, brengen we terug op eigentijdse wijze. Bewoners van woningen uit de volgende fases kunnen in 2021 en 2022 al met voorrang en een vergoeding verhuizen naar een andere sociale huurwoning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *