Selwerder meest ongelukkige Groninger?

selwerd-park selwerd-levensloop-1Groningen ontpopt zich steeds meer tot de interculturele hoofdstad van Noord-Nederland. Selwerd met zo’n 6000 bewoners en meer dan 88 nationaliteiten is een schoolvoorbeeld van verscheidenheid en een veranderende samenleving. Autochtone en allochtone bewoners krijgen voor kortere of langere tijd gezelschap van studenten uit alle windstreken.

De afgelopen maanden zijn kunstenaars Martin en Inge Riebeek uit Breda in de Groninger wijk Selwerd neergestreken. Naar aanleiding van een kort berichtje in de media dat de Selwerder als meest ongelukkige Groninger betitelde. De kunstenaars gingen op onderzoek uit. Wie wonen er in Selwerd, hoe staan zij in het leven en welke rol speelt hun omgeving daarin? Wat is de essentie van hun welzijn en in hoeverre verschilt dit van andere plekken op de wereld?

In Nederland bedenken jullie altijd oplossingen voor problemen die er niet zijn.” – Shaharzed Benmessaoud uit Selwerd

De buurtbewoners bespraken met de kunstenaars twee essentiële voorwaarden voor hun welzijn: vrijheid en charitas (contact en zorg voor elkaar). Deze begrippen zijn het uitgangspunt voor een serie filmportretten van Selwerders gecombineerd met portretten elders in de wereld. Volgens de kunstenaars wordt een wijk bepaald door zijn bewoners. Met Home = Here presenteren zij hun persoonlijke portret van Selwerd tijdens LetsGro op vrijdag 20 november van 15.00 – 16.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.