Selwerderhof een plek die gezien mag worden

selwerderhof-10Zoals vele begraafplaatsen vormt ook Selwerderhof een bijzondere plek. Een rustplaats in de stad omdat het een begraaf- en herdenkingsplek is, maar ook door bijzondere flora en fauna, de parkarchitectuur en de gebouwen die er staan. De mensen van Selwerderhof willen u daar graag iets van laten zien.  Daarom op zaterdag 2 november twee rondleidingen op Selwerderhof. De rondleidingen beginnen om 13.00 en 15.00 uur bij de entree van de begraafplaats, Iepenlaan 204.

Voor iedere rondleiding is er in het loketgebouw koffie en een presentatie over de geschiedenis van begraven in Groningen. De rondleiding zelf duurt ongeveer een uur en eindigt in het theehuis op de begraafplaats. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden door de vrijwilligers van de stichting Accolade, die het theehuis exploiteren (www.stichtingaccolade.nl ). Selwerderhof is die dag tot 18.00 uur geopend.

Deze rondleidingen worden jaarlijks tweemaal gehouden en als u de historie nog eens wilt nalezen over deze begrafplaats: klik hier 

Opgeven voor een rondleiding kan telefonisch, t. (050) 577 87 62 of via [email protected].  Elke rondleiding heeft plek voor ongeveer 15 deelnemers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *