Sint Martinusoptocht door centrum Groningen | Bijeenkomst Martinikerk

Rond de klok van vier uur vanmiddag werd, in wat nu het Museum aan de A heet en gehuisvest is aan de Brugstraat, alles in gereedheid gemaakt voor een Sint Martinusoptocht door het centrum van Groningen. Met Sint Maarten te paard, versierde en verlichte bakfietsen en de kinderen met lampionnen op weg maar de Martinikerk.

In de Martinikerk werden de kinderen met warme chocolademelk ontvangen. Tijdens de bijeenkomst werden de zelfgemaakte lampionnen door de jury beoordeeld.

Frank Belt vertelde het Sint Martiusverhaal begeleid door organist Eeuwe Zijlstra.

Het Groninger kinder-en jeugdkoor onder begeleiding van Mirna Westra bracht een aantal liederen ten gehore. Het koor mocht een warm applaus in ontvangst nemen.

En dan de uitslag. De schildpad lampion werd dit jaar als de mooiste voederbiet lampion van Groningen bekroond. De winnares Elisa Smedes ontving twee toegangskaarten voor de wedstrijd FC Groningen-Fortuna. De prijzen werden uitgereikt in het bijzijn van kinderburgemeester Fatoumata en loco kinderburgemeester Finn.

En natuurlijk de gelegenheid om je met Sint Martinus en zijn soldaten op de foto vast te leggen.

Elk kind ontving een Sint Martinussurprise. Het programma in de Martinikerk is een samenwerking  met de Vereniging Vrienden Martinikerk en de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken.

Een mooie tocht en een leuke bijeenkomst in de Martinikerk waar elk kind in Groningen een leuke en succesvolle Sint Martinus gewenst word.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen – Foto’s FocusGroningen: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *