Sloop voormalig PostNL gebouw Spoorzone in Groningen

Altijd al eens rond willen kijken op een slooplocatie? en benieuwd wat er gebeurt met al die materialen die vrijkomen tijdens de sloop? Gisteren, 22 september, tijdens Demolition Day, de gelegenheid om tijdens de open dag bij de de sloopwerkzaamheden van het voormalig PostNL gebouw in Groningen een kijkje te nemen.

Het project Groningen Spoorzone is een omvangrijk en ingrijpend project, dat door de gemeente Groningen, de provincie, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, ProRail en NS gezamenlijk wordt opgepakt. Om uitbreiding van het treinverkeer rond Groningen mogelijk te maken, krijgt het gebied rondom het hoofdstation een complete metamorfose.

Slopen volgens de Japanse methode
Onderdeel van dit project zijn onder meer de sloop en sanering van panden aan de Achterweg en de Spaarnestraat, zoals het Postharmoniegebouw, het voormalige PostNL gebouw (The Big Building), CareX (de Silo) en de oude glasfabriek. Het voormalige PostNL gebouw sloopt Dusseldorp volgens de zogenoemde Japanse methode. Eerst strippen we de binnenkant van het pand volledig en saneren het aanwezige asbest.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Meer weten over het project Spoorzone Groningen? klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *