Socialisten in Groningen de straat op voor publieke basisverzekering

groningen-centrum-vismarkt-red de zorg-2Woensdag 16 december laat de SP op de Vismarkt zien dat het huidige zorgsysteem nodeloos ingewikkeld is. Met een infographic op een groot bord beelden de socialisten uit dat het anders kan. De gevolgen van de marktwerking in de zorg zijn, aan het eind van het jaar, pijnlijk duidelijk volgens SP-woordvoerder Jimmy Dijk. “Terwijl de reclames van verzekeraars een half miljard euro kosten, wordt het eigen risico verhoogd naar 385 euro en kunnen bijna 300.000 mensen de premie niet meer betalen. Dit systeem is te duur, onduidelijk en vooral oneerlijk. Daarom willen wij een publieke basisverzekering voor iedereen.”
Onlangs presenteerde de SP een plan genaamd “De zorg is van ons”. Dit bevat voorstellen voor het afschaffen van de zorgverzekeraars, het invoeren van een publieke basisverzekering, het afschaffen van het eigen risico, een gemeentelijk basispakket dat het recht op (thuis)zorg garandeert en een inkomensafhankelijke zorgpremie. Met dit plan gaan 7 op de 10 huishoudens erop vooruit.
Dijk: “Onze voorstellen maken de zorg weer sociaal en breken de macht van de zorgverzekeraars. Bovendien schrappen we de belachelijke boete op ziek zijn van het eigen risico en stoppen we het idiote overstapcircus rond de feestdagen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.