Spoeddebat effecten gaswinning stad Groningen

martinikerker scheuren 02

scheuren martinikerk

De fracties van PvdA, CDA en VVD willen woensdag aanstaande een debat in de gemeenteraad over de effecten van de gaswinning voor de gemeente Groningen. De fracties willen naar aanleiding van uitlatingen van Staatstoezicht op de Mijnen meer zicht op de risico’s voor de stad. In het debat willen de fracties de vraag aan de orde stellen of de gemeenteraad van Groningen een eigen expertmeeting moet organiseren, geven ze aan dat er spoedig adequaat gecommuniceerd moet worden naar de stadjers en vragen ze het college van B&W naar de effecten en benodigde maatregelen voor de woningbouw in de stad.

De fracties maken in het verzoek duidelijk geschrokken te zijn van een krantenbericht van vrijdag j.l. In NRC Handelsblad van 24 januari laat de inspecteur-generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen, dhr De Jong, optekenen dat “het niet uit te sluiten [is] dat bij zwaardere bevingen meer schade in de stad gaat ontstaan. En dan kunnen nare dingen gebeuren. Want Groningen is veel dichter bebouwd dan een dorp als Loppersum. Maar door de noodmaatregel bij Loppersum wordt het ook in de stad veiliger”.

Er zijn door de fractie van GroenLinks ook schriftelijke vragen gesteld over dit onderwerp. De beantwoording hiervan zal nog enkele weken op zich laten wachten. Gelet op de inhoud van de berichten vinden de fracties van PvdA, VVD en CDA het wenselijk om nu een debat te houden over dit onderwerp, vooral ook om als gemeenteraad eventuele vervolgacties in gang te kunnen zetten.

Foto: Siebrand Wiegman

 

Eén gedachte over “Spoeddebat effecten gaswinning stad Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *