Sportgala Groningen een lawine aan prijzen

Sterren straalden op Sportgala Groningen. Binnen een uurtje ontvingen Groningse topsporters, semi-topsporters alsmede sporttalenten in een zaaltje van MartiniPlaza een blijk van waardering voor hun prestaties in 2017 van de provincie en gemeente Groningen. Presentator Frederick Stokker onderhield een duizelingwekkend tempo om zo rap mogelijk aan de Derde Helft te kunnen beginnen. De pakweg driehonderd aanwezigen hadden er waardering voor. 

Alle foto’s van het sportgala: klik hier

Mixed feelings had de tot sporter van het jaar gekroonde schaatser Dai Dai Ntab. Blij met de onderscheiding, verdrietig omdat hij z’n kunstjes niet mag vertonen op de Olympische Spelen in Zuid-Korea na twee valse starts op het OKT. Spinnend van genot stond preses Jannes Stokroos op het plankier. Zijn Donar was uitgeroepen tot de beste sportploeg vanwege het veroveren van alle prijzen in Nederland en prima prestaties in Europa.

Voor de tweede maal in z’n nog prille loopbaan werd schaatser Chris Huizinga uitgeroepen tot talent van het jaar. Hij werd wereldkampioen Junioren Allround en pakte ook enige afstandstitels op datzelfde WK mee. En schaatsdiva Danielle Bekkering was zoals gebruikelijk emotioneel tijdens het in ontvangst nemen van de oeuvreprijs van de provincie voor haar formidabele prestaties in vele jaren en haar ambassadeursschap voor Stad en Ommeland. Op 3 maart rijdt zij in Amsterdam zowaar haar allerlaatste rechte of scheve schaats.

Voor Jorinde van Klinken was er de Sportstimuleringsprijs. Zij stootte de kogel en wierp de discus naar ongekende verten. Scheuvelaar en inlineskater Albert Bakker beleefde ook weer eens een finest hour Een gemeentelijke Sportpenning viel hem ten deel in de categorie 60 plus. Naast de tweevoudig winnaar van de Noorderrondritten ontvingen nog 19 lieden dezelfde onderscheiding onder wie wereldkampioen roeien Sophie Souwer, para-volleybalsters Anke van de Blij en Ellen Ceelen en de Kazemi Taekwondo Academie (gemeentelijke breedtesportpenning). Ook Chris Huizinga (schaatsen), Damion Eigenburg, Just van der Endt, Marloes Oldenburg, Sophie Souwer, Ymkje Clevering (roeien), Suzanbe Libbers (atletiek), Jari Groenhart, Juri Dijkstra, Maurice Pater, Sebastiaan Rottier, Matthijs van Meerendonk en Luka Cudic (zwemmen) kregen gemeentelijke sportpenningen.

Bron: Jan van der Veen – Alle foto’s: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *