Sportpenningen Groningen uitgereikt als waardering topsporters

Fleur Smith Noordelijke Wieler Vereniging

Slechts drie van de acht individuele sporters en één sportteam ontvingen gisteren, 2 februari, uit handen van wethouder sport Inge Jongman op het Stadhuis een sportpenning. De rest verblijft in het buitenland en liet zich vertegenwoordigen.

De sporters die een sportpenning hebben ontvingen zijn actief in de disciplines roeien, atletiek en wielrennen. Jenning de Boo, Melvin Twellaar, Ilse Kolkman, Ymkje Clevering, Marloes Oldenburg, Femke de Wit, Silke Folkertsma, Jorinde van Klinken, Anna Menke, Britt Weerman en team Noordelijke Wielervereniging Groingen Fleur Smits, Anouska Koster, Rixt Hoogland, Manon de Boer.

De gemeente reikt de sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die een 1e, 2e of 3e  plaats hebben behaald bij Europese – of Wereldkampioen-schappen of bij de Olympische Spelen. Ook wordt de prijs uitgereikt aan Groninger sportteams die Nederlands kampioen zijn geworden. Bij de genomineerde sporters is het een voorwaarde dat hun sport door NOC*NSF als topsportdiscipline is erkend.

Vertegenwoordigers van de sporters:

Groningen wil jonge topsporters stimuleren en aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. Wethouder Inge Jongman:  “Ik ben trots op onze sporters. Met de uitreiking van de sportpenningen vieren we de Groningse sport, want de basis voor deze mooie prestaties is uiteindelijk in Groningen gelegd.”

Foto’: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *