Sportschooleigenaar Protonstraat schoot zichzelf overhoop

politie - tip wijkagent-1De politie heeft dinsdagmorgen de 40-jarige eigenaar van een sportschool in Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in mei 2013 een overval in scene heeft gezet. Daarbij zou hij zich met een pistool hebben verwond en brand in zijn sportschool hebben gesticht.

De man werd in de nacht van 23 op 24 mei gevonden op het dak van zijn sportschool aan de Protonstraat. Hij had enkele schotwonden. In het gebouw woedden een paar brandjes. De 40-jarige had kort voordat hij werd gevonden onder meer de politie gealarmeerd en gezegd dat hij was overvallen.

Moeilijk te rijmen

Gaandeweg het politieonderzoek bleek een aantal zaken moeilijk te rijmen met verhaal van de man. Analyse door het Nederlands Forensisch Instituut wees uit dat er sporen op een plek zaten waar deze, op basis van de verklaringen van de 40-jarige, niet hadden kunnen zitten. De verdachte is na zijn arrestatie dinsdagmorgen 25 februari voor verhoor ingesloten. Hij wordt formeel verdacht van brandstichting en van verboden wapenbezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *