Stad heeft alles gedaan bij ProjectX in Haren

Rehwinkel ontvangt Ambassadeur Kazachstan-4518De gemeente Groningen heeft er alles aan gedaan om Haren bij Project X te helpen. Dat benadrukte burgemeester Peter Rehwinkel woensdag 17 april bij de raadscommissie Financiën en Veiligheid over het rapport-Cohen. “We hebben gedaan wat we konden doen.”

Veel fracties hadden vragen over de hulp van de gemeente Groningen aan Haren. “Haren is enorm teleurgesteld over de hulp van de stad”, zei SP’er Rosita van Gijlswijk. “Ze hebben liever een verre vriend dan zo’n buurman als Groningen.” En fractievoorzitter Mattias Gijsbertsen van GroenLinks: “Van een grote stad verwacht ik een brede blik om problemen bij de buren samen op te lossen.”

Sneu
Volgens Rehwinkel heeft Groningen alle hulp geboden waar Haren om vroeg. “Er is geen hulpvraag uit Haren geweest waar we niets mee hebben gedaan. Ik vind het sneu voor de ambtenaren uit Groningen die er waren dat het beeld is ontstaan dat dat niet zo was.”

Schoonmakers
In een eerdere brief aan de gemeenteraad verklaarde de burgemeester dat er ambtenaren van de gemeente Groningen in Haren zijn geweest om te helpen. Dat deed hij nu weer. “Er waren communicatiemedewerkers, ambtenaren openbare veiligheid en rampenbestrijding, medewerkers voor de nazorg en schoonmakers van de Milieudienst”, vertelde de burgemeester. “Ik wil mijn waardering uitspreken voor alle mensen van Stad die daar hebben gewerkt. Dat verdienen ze.”

ProjectX Haren-0466Rellen
Volgens Rehwinkel is het beeld dat Groningen Haren niet goed heeft geholpen na het verschijnen van het rapport-Cohen ontstaan. “Op de avond van de rellen heeft burgemeester Bats mij een paar maal bedankt. We hebben in die dagen goed samengewerkt. We trokken goed op. We hebben alles gedaan. Als dat nu anders wordt ervaren moeten we daarvan leren.”

Bron: Gemeente Groningen.
Foto: Siebrand Wiegman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *