Stadsbeheer staakt | Drie dagen geen ophaal vuilnis

vuilnis-1

Update: Inhaalronde
De groene en grijze containers in de stad Groningen worden op 16, 17 en 18 juni niet geleegd. Dat geldt ook voor de ondergrondse afvalcontainers. De prullenbakken op straat worden de komende dagen ook niet geleegd. Wel worden na de stakingsdagen extra inhaalrondes ingepland, om de groene en grijze containers te legen. Deze worden zo snel mogelijk bekend gemaakt op groningen.nl/afval en via twitter @stadsbeheer050

De eerder aangekondigde staking van de dienst Stadsbeheer is daadwerkelijk ingegaan. De vele containers aan de weg kunnen weer terug gezet worden en het is onduidelijk wanneer de containers geleegd gaan worden. De staking is bedoeld  om de lonen gelijk te trekken met die van vergelijkbare diensten in de vrije markt. Het huidige verschil is  ongeveer 7 procent groot.

De comercieële tak van de dienst staakt niet, zodat het ophalen van het vuilnis in de omliggende gemeenten Bedum, Haren, de Marne, Loppersum en Winsum gewoon doorgaat zoals gebruikelijk.

Tijdens de staking worden de inwoners gevraagd zoveel mogelijk de  vuilniszakken, glas en papier thuis te bewaren. Vanaf vrijdag 20 of zaterdag 21 juni, als de containers overal in de stad weer geleegd zijn, kan alle afval weer normaal worden aangeboden.

In geval van calamiteiten en spoedwerkzaamheden, zorgen de vakbonden ervoor dat medewerkers toch in actie komen.  bijvoorbeeld als een losgewaaide tak verkeershinder oplevert. Bewoners van de stad kunnen meldingen over de openbare ruimte telefonisch doorgeven via 050 – 367 1000 of online via Meld Stad.

Eén gedachte over “Stadsbeheer staakt | Drie dagen geen ophaal vuilnis

  1. De containers van de CasPoMor-flats zijn maandagmorgen gewoon geleegd, verder wil ik opmerken wat nu het probleem is om een volle vuilniszak/container even een paar dagen te “bewaren”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *