Stadsdichter Kasper Peters uitgezwaaid | Poëziemarathon van start

Vanmiddag, 25 januari, is de stadsdichter van Groningen –  Kasper Peters – uitgezwaaid tijdens een bijeenkomst de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Hier ging ook de Groninger Poëziemarathon 2017 van start. Kasper Peters is als stadsdichter van Groningen bij veel scholen op bezoek geweest. Reden voor de dichter om deze dag posters met zijn gedichten cadeau te geven.

De manifestatie eindigt een week later, op woensdag 1 februari met de presentatie van de dichtbundel All Inclusive van De Dichtclub in de Kroeg van Klaas. In de tussenliggende week vinden talrijke poëziebijeenkomsten plaats, waaronder de bekendmaking op zaterdagavond 28 januari van de nieuwe stadsdichter door burgemeester Peter den Oudsten (Nieuwe Kerk). Groningen is daarmee een week lang dé Poëziehoofdstad van Nederland.

Eén van de evenementen is het optreden van de poëziewerkgroep WP 99 op donderdagmiddag 26 januari in de nieuwe raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1. Aanvang: 15.00 uur. De bijeenkomst duurt tot 16.30 uur. De zaal is open vanaf 14.45 uur. De ingang van de nieuwe raadzaal is aan de achterzijde tegenover het Goudkantoor.

Martin Tervoort (klarinet/saxofoon) en Hardmoet Grefe (bas) maken muziek. De optredende dichters zijn: Anna van der Laan, Anneke Wasscher, Atze van Wieren, Liesbeth Cavé, Nina Werkman en Yde van Reide.

WP 99 bestaat sinds 1999. De groep heeft verschillende bundels gemaakt: o.a. Suikerpoëzie en Van liefde en koude min. In de loop der jaren zijn diverse groepsleden in de prijzen gevallen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *