Stadsdichter Myron Hamming draagt stokje over aan Esmé van den Boom

Vandaag, 28 januari, nam Myron Hamming feestelijk afscheid in de Oosterpoort in Groningen met een programma vol poëzie en muziek. Wethouder Kirsten de Wrede stelde de nieuwe stadsdichter  aan te weten Esmé van den Boom. Zij  is de elfde stadsdichter van de gemeente Groningen.

Esmé is geboren in 1993 en ze was te horen tijdens de Frankfurter Buchmesse, Dichters in de Prinsentuin en festivals Noorderzon.

Stadsdichter

De stadsdichter brengt poëzie onder de aandacht van inwoners van Groningen. Hij of zij schrijft per jaar 6 of meer gedichten voor verschillende Groningse aangelegenheden. Het college van B&W benoemt elke 2 jaar een nieuwe stadsdichter.

De afgelopen jaren heeft Myron Hamming zich met veel enthousiasme ingezet om poëzie onder de aandacht te brengen en om in zijn werk te verwoorden wat er leeft in de Gemeente Groningen.  Zijn werk zit er nu op en we hebben er vaak van mogen genieten.

Esmé is geboren in 1993 en ze was te horen tijdens de Frankfurter Buchmesse, Dichters in de Prinsentuin en festivals Noorderzon

Myron Hamming  zijn werk als stadsdichter zit er nu op en we hebben er vaak van mogen genieten waarvoor dank.

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *