Stadsoptreden Immens, Indrukwekkend; Ives | NNO klaar voor concerten

Vandaag, 9 maart, zang en vier machine bands in het centrum van Groningen. Alles in het teken van De Amerikaan Charles Ives, een van de ongewoonste componisten aller tijden; een uiterst succesvol verzekeringsman in New York, in het geheim componist van een revolutionair oeuvre.

Zijn muziek is vierdimensionaal in een driedimensionale wereld. Koorzangers, orkesten, harmonie, fanfare en marching bands verzamelen zich in De Oosterpoort voor dit spektakelstuk op 15 en 16 maart.

Gruno’s Post Harmonie

Opgericht in 1911 als personeelsvereniging van de posterijen. Inmiddels is het een burgervereniging, maar banden met Post NL zijn er nog steeds. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest, tamboerkorps en steelband. Tijdens marsoptredens vormen tamboers en orkest gezamenlijk een muziekkorps. Tamboer-maître is Abel Zuidema.

Traditional Collective

Een ensemble met ongekende contrasten: ceremonieel en modern versus virtuositeit en statigheid. Dit alles met vergelijkbare contrasten in de bezetting: slagwerk op grote touwgespannen trommels en melodie op piccolofluiten. Het repertoire van deze ensemble ligt in de zelfde lijn; niks is te gek!

Drumfanfare Avanti Groningen

 

De drumfanfare bestaat inmiddels al weer 65 jaar in de stad Groningen. Met vrolijke en hun nieuwe repertoire vermaakt de drumfanfare het publiek met streefparades en taptoe’s en niet alleen in ons land maar ook in Duitsland.

Showband Noordenveld

Een muziekkorps met een eigen sound en de enige in zijn soort. Alles is zelf ontworpen door een creatief productieteam. Klassiek, modern, swing en statisch: alle muziek wordt door de showband moeiteloos vertaald.

Een ritmesectie is zeker niet weg te denken bij een muziekkorps en bij deze showband voegen zes er een extra dimensie aan toe. Slagwerkers vervullen een melodische in de muziek.

Een middag waar het Groninger publiek van heeft mogen genieten net als fotograaf Jan Hendrik van der Veen die een drukke middag had,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *