Stadsterrassen weer langer open

steden nederland, groningen, centrumDe tropische temperaturen zijn terug. Naar verwachting van het KNMI wordt op dinsdag 22 en woensdag 23 juli 2014 de middagtemperatuur 27 graden of hoger. Dat betekent dat het Tropisch WeerScenario (TWS) voor de horeca wederom van kracht is. De terrassen mogen op deze dagen langer open blijven.

Later in de week bekijken de gemeentelijke horeca-inspecteurs of het TWS ook voor de dagen erna gaat gelden. De weersvoorspellingen zijn veelbelovend. Vorige week was het Tropisch WeerScenario ook al van kracht van donderdag 17 tot en met zondag 20 juli.

Tropisch WeerScenario
Horeca-ondernemers mogen op dagen waarop de weersvoorspelling 27C of hoger is, hun terrassen één uur langer open houden. Dat heeft oud-burgemeester Rehwinkel drie jaar geleden besloten. Dus binnen de Diepenring tot 3 uur ’s nachts, buiten de Diepenring tot 2 uur ’s nachts. Verder mogen zij al om 11.00 uur ’s ochtends de terrasstoelen buiten zetten in een groter gebied dan normaal. Horeca-ondernemers zonder terrasvergunning mogen op die dagen óók tafels en stoelen buiten zetten mits de doorgang voor voetgangers niet gehinderd wordt.

Levendigheid
De regels op tropische dagen zijn verruimd om de levendigheid in de stad te bevorderen en om burgers en horeca te laten profiteren van het mooie weer. De horeca-inspecteurs van de gemeente bepalen op basis van de weersvoorspelling van het KNMI of het Tropisch WeerScenario van toepassing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *