Stadstuinieren nu ook op Zernike

groningen-zernike-frankville-1Vorige week is FrankVille officieel begonnen met de aanleg van een moestuin op het stuk grond tussen de Crematoriumlaan en het bosgebied voor Nijenborgh, welke in bruikleen is verkregen door de Rijksuniversiteit van Groningen. De grond is inmiddels omgeploegd en bestaat voornamelijk uit klei. Met compost, verkregen van de gemeente Groningen wordt het vruchtbaar gemaakt en als dit met de grond vermengt is kunnen de eerste planten gepoot worden. De verwachting is dat de eerste producten aan het begin van de zomer geoogst kunnen worden.

Frankville is in Groningen opgericht om als gemeenschap te fungeren voor jongeren van 18-30 die graag hun kennis met betrekking tot zelfredzaamheid en duurzaamheid willen aanscherpen en delen. Het doel van Frankville is om projecten te beginnen relaterend aan thema’s zoals: lokaal geproduceerd eten, het delen van spullen en zelf-actualisatie.

Eén gedachte over “Stadstuinieren nu ook op Zernike

  1. Leuk idee, maar ze mogen het wel goed afschermen voor de hazen die daar iedere avond aan het foerageren zijn, anders is iedere zaailing al opgepeuzeld voordat het geoogst kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *