Sterk FC Groningen dichtbij stunt Ajax | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)Een taktisch sterk voetballend FC Groningen was dichtbij een stunt in de Arena tegen Ajax. Maar tegenover een prachtige treffer van Kostic stonden twee fouten van Groninger verdedigers die uiteindelijk resulteerden in een 2-1 zege voor de Amsterdammers.

Trainer Erwin van de Looi had zijn ploeg uitstekend voorbereid op het treffen tegen de koploper van de eredivisie. De Trots van het Noorden voetbalde compact en legde een enorme werklust op de grasmat. Natuurlijk beschikt Ajax over een surplus aan voetbalklasse maar qua doelkansen bleven beide teams aardig in evenwicht.
Ajax mocht dan bijna tachtig procent van het duel in balbezit zijn, de Groningers bezwoeren het gevaar met veel inzicht en inzet. Toch kwamen de Amsterdammers gemakkelijk aan hun voorsprong. Een domme overtreding van Botteghin leidde tot een terechte strafschop die prima werd verzilverd.
Wat in het begin een kat-en-muis-spel leek, werd later een evenwichtig gevecht waarbij FC Groningen misschien nog wel betere kansen kreeg dan de thuisploeg. Van de Looi had zijn basis na het zwakke optreden tegen AZ terecht veranderd door Hiariej en Adorjan op de bank te zetten en Kirm en Van Nieff te laten beginnen.
Lang leek een 1-1 gelijkspel tot de mogelijkheden te behoren, maar zwak verdedigen van Wijnaldum en Kappelhof kostte FC Groningen toch nog een punt. Met name Kappelhof is bezig met een reeks zwakke optredens. De vraag werpt zich op of Hateboer of Van Nieff geen betere centrale verdedigers zijn die naast Botteghin zouden kunnen spelen.
Overigens moet FC Groningen zo snel mogelijk een andere kleur uitshirts aanschaffen. Deze vaalgroene outfit doet me denken aan die van de vaste tegenstanders van de Harlem Globetrotters. Ze waren de losers van de basketbalvirtuozen die de hele wereld rondreisden om zich te laten piepelen door de sterren. Het tenue van de Globetrotters straalde, glansde en was een kleurgenot voor je ogen. Dat van de tegenstanders was net zo saaigroen als dat van FC Groningen op vreemde bodem.
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *