Steun Martini Ziekenhuis voor Fonds Gezond Geboren

familie, geurtsenHet Fonds Gezond Geboren heeft 9 september uitgeroepen tot de ‘Dag van de geboorte’. Op deze dag zijn er diverse activiteiten om het aantal donaties voor het fonds te vergroten en er zo voor te zorgen dat er meer kinderen gezond geboren worden. Het Martini Ziekenhuis draagt het fonds een warm hart toe. Bestuurder Peter Littooij overhandigde vandaag babymutsjes aan de ouders van de pasgeboren baby’s die vandaag verblijven op de kraamafdeling.

Iedere dag overlijden baby’s in Nederland als gevolg van groeivertraging, vroeggeboorte of een aangeboren afwijking. Andere baby’s worden geboren met een chronische ziekte of zijn gehandicapt. Meer wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken hiervan is hard nodig. Het nieuw opgerichte Fonds Gezond Geboren financiert medisch wetenschappelijke onderzoeksprojecten die gericht zijn op de periode vóór, tijdens en vlak na de geboorte. Zodat zoveel mogelijk baby’s in Nederland gezond ter wereld komen. Meer informatie hierover is te vinden op www.fondsgezondgeboren.nl.

Gift
Het Martini Ziekenhuis steunt het Fonds Gezond Geboren en overhandigt vandaag babymutsjes aan de kersverse ouders van baby’s, die momenteel op de kraamafdeling verblijven. Hiermee kunnen de baby’s ambassadeur worden van het Fonds Gezond Geboren. Daarbij doet het Martini Ziekenhuis vandaag een gift van € 500,- aan het fonds en steunen de gynaecologen van het ziekenhuis het fonds jaarlijks met een bedrag van € 1.000,-.

Aandacht voor moeder en kind
In het Martini Ziekenhuis worden jaarlijks rond de 2.300 baby’s geboren. De verpleegafdeling Verloskunde heeft de Smiley van Stichting Kind en Ziekenhuis. Dit kwaliteitskeurmerk is toegekend omdat een ruggenprik bij de bevalling dag en nacht mogelijk is, moeder en kind altijd bij elkaar op de kamer liggen en de partner kan blijven overnachten op de kamer van moeder en kind. Daarnaast is de certificering Zorg voor Borstvoeding behaald. Ook deze ontwikkelingen dragen bij aan kwalitatief hoogwaardige geboortezorg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *