Stoelpoten onder Europese Commissie weggezaagd door SP

groningen-centrum-herestraat-sp start europese verkiezingen-4

Vanmorgen, woensdag 7 mei,  zaagde Niels Jongerius (links), SP-kandidaat voor de Europese verkiezingen, de stoelpoten onder een grote Europablauwe stoel weg. Hiermee zaagt de SP symbolisch de stoelpoten onder de Europese Commissie weg. Met deze actie start de SP haar campagne voor de Europese verkiezingen van 22 mei. Jongerius: “De SP staat positief tegenover Europese samenwerking, maar wil geen Europese superstaat. De macht van de Europese Commissie moet daarom flink ingeperkt worden.”

“Er zijn 28 Europees Commissarissen die van alles bedenken om meer macht te krijgen. De SP wil daaraan een einde maken, zodat regeringsleiders en parlementen van lidstaten meer macht krijgen in Europa. Die moeten dan netjes in eigen land uitleggen wat ze in Europa doen. Zo krijg je Europese samenwerking waar iedereen beter van wordt in plaats van alleen de multinationals.” aldus kandidaat Jongerius.

Volgens de SP moet er in Europa samengewerkt worden om de vrede te bewaren, de welvaart te bevorderen en democratische en sociale rechten te beschermen. Deze doelen staan volgens de partij onder druk door partijen als D66 en GroenLinks die méér en méér Europa willen. “Wij willen geen Europese superstaat waarin bureaucraten in Brussel bepalen wie een sociale huurwoning krijgt, wie er in Nederland mag werken en hoe we onze pensioenen en onze sociale zekerheid regelen. Wij willen de zelf baas blijven over onze zorg, het onderwijs, de sociale zekerheid en pensioenen.” aldus Niels Jongerius.

Eén gedachte over “Stoelpoten onder Europese Commissie weggezaagd door SP

  1. Als de SP nu eindelijk eens op hun strepen gaan staan met hun stemmen winst,want tot nu toe stellen ze zich maar ,laat ik het netjes houden,”BESCHEIDEN OP”
    ZOWEL LANDELIJK ALS IN GEMEENTES.Zoveel winst maken en geen vuist,rond uit teleurstellend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *