Straatrovers opgepakt Damsterdiep en Turfsingel

politieDe politie hield vrijdagnacht op het Damsterdiep en de Turfsingel in Groningen een 19-jarige jongeman uit Groningen en een 16-jarige jongen uit Winsum aan op verdenking van het plegen van meerdere straatroven.

Politieagenten reageerden rond 4.50 uur op een melding dat in de W.A. Scholtenstraat een 20-jarige man uit Groningen was beroofd. Hij had onder bedreiging van een mes zijn telefoon afgegeven. Het slachtoffer wist kort na de straatroof de politie te waarschuwen. Ook gaf hij van beide straatrovers signalementen. Agenten zagen tijdens een zoekactie beide verdachten, die volledig aan het signalement van het slachtoffer voldeden, op het Damsterdiep lopen.

Vlucht

De 19-jarige verdachte zette het bij het zien van de politie op een lopen. Na een achtervolging via diverse straten wist een agent de verdachte op de Turfsingel te achterhalen en in te rekenen. Op het Damsterdiep werd de 16-jarige jongen aangehouden. In een rugzak troffen de agenten een mes en diverse telefoons aan.

Nader onderzoek

De politie verdenkt het duo er ook van dat zij eerder in de nacht op de Leliesingel en de Akkerstraat in Groningen straatroven hebben gepleegd. Ook bij deze straatroven werd gedreigd met een mes. In de Akkerstraat werden twee telefoons van de slachtoffers buit gemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de straatroven. De verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *