Stripmuseum Groningen opent expositie Asterix & Obelix

Het Nederlands Stripmuseum Groningen opende vandaag, 14 augustus, op de geboortedag van de scenaris van stripverhalen René Goscinny een nieuwe tentoonstelling: ‘Asterix & Obelix, met de franse slag’. De tentoonstelling is afkomstig uit Frankrijk en werd geproduceerd door 9eArt+ voor het Internationale Festival van het Stripverhaal van Angoulême.  Daar werd de tentoonstelling bekend met de naam ‘Uderzo in Extenso’. ‘Asterix & Obelix, met de franse slag’ is tot en met 3 november te zien in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. De expositie wordt tweetalig opgezet en is geschikt voor jong en oud.

De tentoonstelling ‘Asterix & Obelix, met de franse slag’ bestaat uit zeven thema’s, waaronder Beweging, Personages, Sfeerbeelden en Pers. Ook is er een exclusief interview met de tekenaar te zien en te beluisteren.

Alle foto’s: klik hier 

De tentoonstelling is aangevuld met leuke decors, een verzameling van de leukste items, reuzenkleurplaten voor de kinderen en een film- en leeshoek. De tentoonstelling sluit af met een biografische kijk op het leven van de tekenaar Albert Uderzo. Uiteraard heeft Rene Goscinny als tekstschrijver een grote invloed gehad op het succes van Asterix. Daarom wordt ook aandacht aan deze geniale scenarist geschonken.

Komisch gastcollege Jaap Toorenaar


Jaap Toorenaar gaf een college over de inmiddels vierendertig avonturen, waarbij hij vergelijkingen maakte met de oude en nieuwe Nederlandse vertalingen van de strips met het origineel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *