Studenten Hanzehogeschool onderzoeken gastvrijheid in Groningse wijken  

Vanmiddag rond de klok van half een gaf wijkwethouder oude wijken, Roeland van der Schaaf,  het startsein voor het project ‘studenten Hanzehogeschool onderzoeken gastvrijheid in Groningse wijken’ bij het winkelcentrum De Beren in de Korrewegwijk. Ruim 120 tweedejaarsstudenten van de opleiding Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen gaan een advies ontwikkelen op het gebied van gastvrijheid voor zes stadswijken in de stad Groningen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Gemeente Groningen en WIJS (Wijk Inzet door Jongeren & Studenten).

Na het startsein bezochten groepjes studenten, die de minor Hospitality in  Business volgen, de aan hen toegewezen wijk en werd er per groep een top 3 van mogelijke gastvrijheidsopdrachten op Instagram geplaatst. Hieruit kiezen de studenten en hun docenten twee opdrachten die ze gaan uitwerken in het advies. Het advies moet voldoen aan een vooraf bepaald programma van eisen dat de docenten van de Hanzehogeschool en de gebiedsmanagers van de Gemeente Groningen hebben opgesteld.

De zes wijken waarbinnen wordt gewerkt zijn Vinkhuizen, Selwerd, De Paddepoel, Korrewegwijk, Oosterpark en Reitdiephaven. Iedere wijk heeft zijn eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld imago en uitstraling, veiligheid, hygiëne en bevolkingsopbouw. Centraal staat de beleving van de gastvrijheid door en voor de wijkbewoners.

Op vrijdag 3 november om 13.30 uur presenteren de studenten de acht genomineerde adviezen voor de vakjury (WIJS & Gemeente Groningen) in aanwezigheid van alle studenten en gasten.

Coördinator van het project is Lidy Bosker, docente van het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen. Zij verzorgde vorig jaar ook een dergelijk project voor de gemeente Assen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *