Studenten Vindicat terug in Groningen


De studenten van vereniging Vindicat die afgelopen week in Noord-West Italië op skivakantie waren zijn zaterdagmorgen met veertien bussen aangekomen in Groningen. De bussen reden eerst naar een locatie waar alle studenten voorlichting kregen van artsen en verpleegkundigen van GGD Groningen. Daarna reden ze door naar de eindbestemming, locatie Kardinge.

GGD Groningen gaf bij aankomst  van de studenten voorlichting in iedere bus zodat de studenten goed geïnformeerd zijn en weten wat ze moeten doen in het geval ze alsnog ziekteverschijnselen krijgen die te relateren zijn aan het coronavirus. Van de 760 studenten zijn 308 studenten op eigen initiatief in gesprek gegaan met de artsen en verpleegkundigen van de GGD. Een groep van circa 140 studenten is op eigen gelegenheid teruggegaan vanuit Italië en heeft inmiddels ook de instructies van de GGD ontvangen.

Jos Rietveld, directeur GGD Groningen: “We zijn tevreden over de samenwerking tussen Vindicat en de GGD, zowel afgelopen dagen als vandaag. De studenten hebben onze adviezen zeer serieus genomen.”

Vier studenten zijn getest op het coronavirus. Vanuit GGD Groningen zal er uit privacy-overwegingen niet gecommuniceerd worden over de uitslag van deze testen. Mocht er positief getest worden dan zal de GGD bron- en contactonderzoek rond de betreffende persoon/personen starten, zoals dat ook in soortgelijke situaties gebeurt.

Tot dusver hebben de testonderzoeken bij GGD Groningen (en bij de ziekenhuizen) voor zover bekend nog geen besmettingen opgeleverd in de provincie Groningen.

Mochten de studenten in de komende twee weken klachten ontwikkelen die passen bij het coronavirus dan moeten ze telefonisch contact opnemen met de huisarts of met GGD Groningen en uit voorzorg thuisblijven en niet naar werk of school gaan.

Voor vragen en antwoorden rond het coronavirus  wordt verwezen naar de website van de GGD  en/of die van het RIVM.

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Eén gedachte over “Studenten Vindicat terug in Groningen

  1. Is het niet zo dat landelijk wel bekend wordt gemaakt of een test wel of niet positief is? Als dit het geval blijkt te zijn is er iets goed mis wanneer dit hier niet wordt gedaan. Dat kan en mag niet. Het kan niet zo zijn dat deze groep “uit hoofde van de privacy” beschermd wordt en de anderen niet. Dit moet net zo open als in de rest van Nederland
    worden ( mee ) gedeeld!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *