Suikerunie keuze voor natuur en bijzondere initiatieven

Na twee jaar wachten nu hoogste tijd om van start te gaan
Kies voor natuur en bijzondere initiatieven op het Suikerunieterrein
suikerunie

GroenLinks en de Dierenpartij willen dat zo snel mogelijk aan de slag gegaan wordt met het Suikerunieterrein. Het enorme gebied is ideaal voor het ontwikkelen van grootschalige natuur. Wandelaars en andere recreanten kunnen er snel gebruik van maken.

Daarnaast is er genoeg ruimte voor bijzondere festivals, verrassende culturele projecten in de openlucht.  Plannen voor vernieuwende tijdelijke gebouwen en stadslandbouw door de stadjers passen er ook.

Het college heeft in de afgelopen twee jaren sinds de prijsvraag over het Suikerunieterrein veel te weinig tot stand gebracht. En dat terwijl het duidelijk is dat één van de winnaars van de prijsvraag, het plan Suikerveld, morgen van start kan gaan. Ook B&W zegt daarvan overtuigd te zijn. Andere ideeën voor het Suikerunieterrein, zoals die van de gemeente, gokken op hogere opbrengsten en vragen veel meer investeringen waarvan lang niet zeker is dat daar voldoende inkomsten tegenover staan.

GroenLinks zal samen de Partij voor de Dieren de gemeenteraad voorstellen om niet meer af te wachten en te kiezen voor het plan Suikerveld. De fracties pleiten ervoor om binnen korte tijd het gebied toegankelijk te maken en te starten met evenementen en verrassende gebouwen.

Foto: Siebrand Wiegman

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *