Syrisch koor New Life bezoekt Bernlef Paddepoel

groningen-paddepoel-bernlef-vluchtelingenkoor-1Vanmiddag hebben de bewoners van woonzorgcentrum Bernlef in Paddepoel genoten van een optreden van het Syrisch koor New Live. Het koor is ontstaan in de noodopvang aan de Van Swietenlaan in Groningen. Zij zongen vanmiddag Ik hou van jou en een Syrisch liedje over de liefde tussen een jongen en een meisje.

Een mooi optreden waarvoor het koor veel applaus in ontvangst mocht nemen.

Recentelijk lazen we in de media dat De Groningse creatieveling het Syrische koor New Life  helpt bij met het opnemen van een videoclip. Niet zomaar een clip, nee, een professionele videoclip. Het lied als cadeau van de vluchtelingen aan Groningen – en een visitekaartje natuurlijk. ,,We willen een positief geluid laten horen’’, zegt vaandeldrager Mohammed. Zijn helder blauwgroene ogen stralen. ,,We willen het Nederlandse volk bedanken. Daarom hebben we een Nederlands liedje geleerd.’’

Ik hou van jou was in 1984 de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Destijds gezongen door Maribelle en later gecoverd door veel Nederlandstalige artiesten, onder wie Dana Winner en Gordon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.