Tegelwippen in Paddepoel | Tegel eruit plant erin

Vandaag 29 mei een Tegelwipactie in onze wijk Paddepoel met als motto: Tegel eruit, plant erin! Iedereen die tussen vandaag  minimaal één tegel inleverde bij het terras van de Plutozaal kreeg een  gratis plantjes mee voor in de (gevel)tuin. Op = op. Ook werden er vijf regentonnen onder de bezoekers verloot.

Gratis plantje(s) in ruil voor een stoeptegel & win een regenton

De actie in Paddepoel op zaterdag 29 mei maakt deel uit van het NK Tegelwippen. Groningen gaat de strijd aan tegen Leeuwarden. Doel: zoveel mogelijk (tuin)tegels uit de grond ‘wippen’ en verruilen voor groen. Tijdens deze actie kan iedereen die een plantje zoekt voor in de (gevel)tuin even langswippen. Het afvoeren van de tegels kwam voor rekeningen van  de Gemeente Groningen. Ook werd er informatiemateriaal verstrekt voor wie aan de slag wil met een groen dak, een boomtuintje of de aanleg van een geveltuin.

Bij het NK is Groningen een derby aangegaan met Leeuwarden. Ondanks dat er in Groningen meters gemaakt worden, ligt Leeuwarden voor met 54 gewipte tegels per inwoner. In Groningen staat dit aantal op 48.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *