Ten Boer trekt rookgordijn tegen gaswinningsellende | Gedupeerden onveranderd in aardbevingsellende

In Ten Boer werd rond het middaguur actie gevoerd door gedupeerden van de gaswinning in Groningen. Een jaar na de parlementaire enquête Groningen, zitten de gedupeerden nog onveranderd in de gaswinningsellende. Sandra Beckerman en Chris Garrit en de Groninger Bodem Beweging namen het initiatief voor een optrekkend rookgordijn in de Wedmanstraat als symbool hoe de Groningers telkens male tekort gedaan wordt voor alle aardbevingsellende.

“Na alle mooie beloftes en miljarden lijkt het soms alsof het allemaal goed komt”, stellen de organisatoren. “Maar voor veel gedupeerden is dat nog niet het geval”.

Eerder melden wij deze week over Delfzijl en Appingedam. Schrijnende ongelijkheid in buurten en dorpen en de vertragingen bij de versterkingsoperaties.

Twee weken na deze actie wordt in EM2 een bijeenkomst gehouden voor gedupeerde Groningers, Drenten en Friezen. Daar willen de drie organisatoren praten over de stand van zaken en manieren om de gemaakte kabinetsbeloftes waarheid te laten worden. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.00 welkom in EM2 (Suikerlaan 6). De avond start om 19.30.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *