Terugblik korenfestival ZingZing! 2024

Korenfestival ZingZing! streek dit jaar op zondag 12 mei neer in Kielzog te Hoogezand. Een speciaal inspirerende dag alle koren en zangliefhebbers in de provincie Groningen.

ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsdag voor koren en zangliefhebbers uit de provincie Groningen. Deze editie traden twintig koren op, variërend van klassiek tot pop en van kinderkoren tot vocal groups.

Een greep uit het programma

ZingZing! wordt gehouden op Moederdag en daar gaan we natuurlijk extra aandacht aan besteden. Dirigent Wilfred Reneman heeft bekende nummers over moeders gearrangeerd tot een Mega-Moederdag-Medley. Tijdens een workshop wordt deze medley ingestudeerd. Aan het einde van de dag wordt de medley gezongen als serenade voor alle moeders.

Een bijzondere gast bij ZingZing! is zangeres en songwriter Marlene Bakker. In 2018 bracht Marlene haar debuutalbum “RAIF” uit, een eerbetoon aan haar Groninger roots en de streektaal. Meeuwes Jan Peetsma gaat met de deelnemers haar nummer “Waarkhanden” instuderen en Marlene vertelt over het ontstaan van het nummer en de Groningse uitspraak.

Een nieuw onderdeel van ZingZing! is de Mix and Match, waarbij koren en dirigenten voorafgaand aan het festival voor een keer van rol wisselen of samenwerken om gezamenlijk een optreden voor te bereiden. Op 12 mei kun je ontdekken wat hieruit is voortgekomen, waaronder een gezamenlijk optreden van maar liefst 4 koren en een optreden waarbij een koor onder leiding staat van een andere dirigent.

Foto’s: Geert van Duinen.   Alle foto’s klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *