Terugloop tankstations komende jaren

Tankstations in Gronigen, Shell, Tamoil, Esso, TinQ, Avia, Argos, Firezone, Tango, Fieten Olie, BP Bonjour en OG.

De olieprijs levert het Rijk veel geld op en met de verkoop van brandstofauto in 2035 worden tankstations steeds minder interessant. We lezen dat ING Research stelt dat in de komende vijf tot tien jaar zo’n 2.000 tankstations zullen verdwijnen en er nog ongeveer eenzelfde aantal overblijft. Mooi om nog even aan het nu en toen terug te kijken dacht fotograaf Jan Hendrik van der Veen.

Louwman Museum Den Haag

De helft die verdwijnt, bestaat vooral uit kleine en vaak onbemande pompen die puur afhankelijk zijn van brandstofverkoop. Vooral in de grensstreek dreigt het aantal tankstations dun gezaaid te worden.

Zo wordt inmiddels de plek van het voormalig tankstation aan de Turfsingel aan de noordzijde van de Diepenring (Dudok aan het Diep) wordt na de zomer van 2023 heringericht tot een openbare plek met meer ruimte voor groen, meer verblijfskwaliteit en meer kansen voor ontmoeting en recreatie op en aan het water.

Langs het water komt een houten vlonder. Veel nieuwe bomen, gras, klein groen en openbare zitgelegenheid op de oever maken het geheel tot een aantrekkelijke, nieuwe verblijfsplek in de binnenstad.

waterstof

Op weg naar andere bronnen:

Elektrisch laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *