Thomas wint criterium Surhuisterveen 2018

Stichting Wielercomité Surhuisterveen organiseert al 36 jaar de Profronde van Surhuisterveen. Gisteren vond de 37e editie plaats waar de Tour de France winnaar Geraint Thomas de profronde op zijn naam schreef. Hij versloeg Tom Dumoulin en Bauke Mollema in de  sprint onder toeziend oog van menige prominenten die voor dit evenement waren uitgenodigd.Thomas was in de slotfase met Tom Dumoulin en Bauke Mollema ontsnapt uit de greep van het peleton. Mollema veroverde de leidersrprijs. De winnaar van de Tour de France ontving als beloning de Gouden Fiets. De renner keek terug op een mooie wedstrijd.

De winnaar van vorig jaar, Tom Dumoulin, lukte het helaas niet om Thomas bij de sprint van zich af te schudden. Wel liet hij weten volgend jaar voor één grote ronde te gaan. Welke is afhankelijk van het parcours. Zal hij ooit de Tour de France gaan winnen?

Laurens ten Dam, renner van Sunweb en ploeggenoot van Tom Dumoulin gleed onderuit in een bocht en belandde in de hekken. Met een ambulance werd Ten Dam naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de klimmer een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen. Ten Dan moet vanwege deze blessure een streep zetten door de Clásica San Sebastián die zaterdag begint.

Fotograaf Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende impressie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *