Toekomstige architecten in gesprek met Stadjers over wonen in stad

Studenten van de Academie van Bouwkunst van de Hanzehogeschool Groningen doen onderzoek naar nieuwe woonvormen in de stad en gaan in gesprek met Stadjers over hun wensen en behoeftes. Drie zaterdagen in juni zijn de studenten hiervoor aanwezig bij het op dit onderwerp ingerichte Tschumipaviljoen aan het Hereplein. 

Hoe kunnen architecten van de toekomst zich voorbereiden op toekomstige woonbehoeftes van inwoners van de stad Groningen? Iedere Stadjer, jong en oud, is van harte welkom in het paviljoen om mee te denken over welke faciliteiten noodzakelijk zijn, welke eventueel gedeeld kunnen worden en wat een nieuwe vorm van wonen kan zijn. Voor de mensen die niet langs kunnen komen maar wel mee willen denken is het mogelijk om vanaf zaterdag 8 juni de online enquête in te vullen op archincubator.nl/thuisinstad/.

De eerste uitkomsten van het onderzoek worden bekend gemaakt tijdens de Dag van de Architectuur op 23 & 24 juni 2017 en worden gepresenteerd in het Tschumipaviljoen. Met deze uitkomsten gaan de studenten verder aan de slag.
In de zomer van 2018 zullen de ontwerpen te zien zijn tijdens een expositie in het Groninger Museum.

Tschumipaviljoen – Hereplein
Van 10 t/m 24 juni 2017 is de opstelling (Tiny House concept) op, rond en in het Tschumipaviljoen ingericht door architectuurstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, als start van onderzoek Thuis in Stad. De studenten zijn iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig om in gesprek te gaan met Stadjers.

Foto: Hanze Pers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *