Toiletvoorzieningen aan de Ruskenveenseplas in Hoogkerk

ruskenveenseplas01Een langgekoesterde wens van enkele buurtbewoners om een voorzieningengebouw met toiletgelegenheid te creëren aan de Ruskenveenseplas in Hoogkerk, gaat binnenkort in vervulling. Het college van B&W ondersteunt het wijkinitiatief om deze voorziening te realiseren. Op zomerse dagen wordt de Ruskenveenseplas daarmee een nog aantrekkelijker plek om te recreëren.

De wijkbewoners organiseren zelf de bouw en de exploitatie van het gebouw via een daartoe op te richten stichting. Volgens initiatiefneemster Rixt Elzinga, is daarvoor genoeg animo: “Lokale ondernemers en ook individuele buurtbewoners geven nu al aan dat ze graag hun steentje bijdragen. En we werken nauw samen met de Wijkvereniging Hoogkerk.”

Met de gemeente had Elzinga een unieke samenwerking. Zo was ze als initiatiefneemster zeer nauw betrokken bij het opstellen van de beleidsstukken. De gemeente stelt een investeringsbijdrage en de beoogde plek beschikbaar aan de stichting als de plannen helemaal rond zijn.

ruskenveenseplas

Om het wijkgebouw nog meer van Hoogkerk zelf en van bezoekers van de Ruskenveenseplas te laten zijn, zullen de initiatiefnemers een crowdfundingsactie starten om geld in te zamelen waarmee het gewenste ontwerp kan worden uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.