Topjaar voor het Groninger Museum


Het Groninger Museum verwacht dit jaar af te sluiten met het uitzonderlijk hoge bezoekersaantal van 290.000. Dit is het hoogste aantal sinds 2002, het jaar van de tentoonstelling Ilja Repin – Het geheim van Rusland.

Veruit de meeste bezoekers kwamen af op de blockbuster David Bowie is, die tot 10 april te zien was en in totaal ruim 200.000 bezoekers trok. Momenteel is Rodin – Genius at Work te zien. Sinds de opening hiervan op 18 november hebben al 40.000 mensen de tentoonstelling bezocht. Met name in de weekenden en de kerstvakantie staan mensen in de rij om de tentoonstelling te zien. Het museum raadt mensen dan ook aan om toegangskaarten van te voren online te reserveren.

Ook de tentoonstellingen die het museum internationaal laat reizen zijn in trek. Zo maakt de tentoonstelling Transforming Fashion van modeontwerper Iris van Herpen een reis langs zes musea in de Verenigde Staten en Canada. In Duitsland is de Collectie Veendorp te zien geweest in musea in Lübeck, Würzburg en Freiburg en nog tot en met 29 januari in het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken.

Foto’s: FocusGroningen – Siebrand  Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *