ToyRun 2014 gaat door, helaas geen bezoek aan UMCG

Dat het een storm op internet zou veroorzaken heeft de stichting Actie Stoomboot en de organisatie bij lange na niet kunnen bevroeden. Het is ook nooit de bedoeling van stichting Actie Stoomboot en organisatie geweest deze storm te veroorzaken.
Helaas heeft wel in de pers gestaan dat de stichting Actie Stoomboot en de organisatie boos zouden zijn op het bestuur van de Beatrix kinderkliniek van het UMCG. Niets is minder waar. De stichting en de organisatie zijn juist blij met de uitgesproken dank en zijn ook voorstander van het aangekondigde overleg.
Waarom dit nieuwe persbericht?
In overleg met al onze vrijwilligers en dan voornamelijk de Zwarte Pieten, vele ouders van zieke kinderen en ook enkele zieke kinderen zelf, heeft het bestuur van de stichting Actie Stoomboot en de organisatie besloten dat de ToyRun voor 2014 WEL door zal gaan op 30 november 2014.
Er is goed overleg geweest met het Martini Ziekenhuis, de gemeente Groningen, de MTC Haren, Twin Parts, sponsoren en de STEB. Allen waren bereid de organisatie een steuntje in de rug te geven om toch de ToyRun 2014 door te laten gaan.
Een bezoek aan de Beatrix kinderkliniek zit er niet in dit jaar.

Ook de vele reacties op Facebook en in de kranten hebben meegewogen in het besluit de ToyRun 2014 wel door te laten gaan.
Er zal een korte route komen naar het Martini Ziekenhuis. Voorafgaand zal de traditionele toertocht vanaf de MTC Haren wel doorgaan. Ook het optreden, voor alle Groninger kinderen, van Sint en zijn Pieten geëscorteerd door vele motorrijders, op de Vismarkt zal doorgaan. Daarvandaan vertrekt de karavaan naar het Martini Ziekenhuis waar de ontvangst van Sint en zijn Pieten in een grote tent zal zijn. De kinderen zullen ook het feest in de tent meemaken.
Alle tijden en vertrekpunten worden vooraf bekend gemaakt op de website van de stichting Actie Stoomboot.
Omdat het kort dag is voor de organisatie zullen dit jaar de traditionele blikken niet te vinden zijn.

Wel vraagt de organisatie alle motorrijders die meerijden een polsbandje te kopen voor € 10,00. Dit polsbandje geeft toegang tot de ToyRun 2014.

De stichting Actie Stoomboot en de organisatie wil, nogmaals, benadrukken dat de Zwarte Pieten discussie niets met dit besluit heeft uit te staan.
Namens de Stichting Actie Stoomboot,
Roël Bakker

 

Eén gedachte over “ToyRun 2014 gaat door, helaas geen bezoek aan UMCG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *