Traumahelikopter UMCG naar Eelde

transport, vliegtuigenDe traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt zo goed als zeker op Groningen Airport Eelde gestationeerd. Het ziekenhuis en de luchthaven gaan samen de mogelijkheden voor een helistandplaats op het vliegveld onderzoeken en ondertekenden daarvoor een intentieverklaring.

De huidige standplaats van de traumaheli op het dak van het Universitair Medisch Centrum Groningen blijft in gebruik om patiënten indien nodig snel naar het ziekenhuis te brengen. Het aan- en afvliegen resulteert in veel klachten van omwonenden, reden dat het ziekenhuisal geruime tijd zoekt naar een nieuwe standplaats voor de traumahelikopter.

Eén gedachte over “Traumahelikopter UMCG naar Eelde

  1. Nooit had ik gedacht..dat het me zou gaan storen, die oorverdovende herrie van een traumahelikopter luttele meters boven ons dak vliegt, immers, het was voor een goed doel; om zo snel mogelijk anderen te redden, ter plekke te kunnen zijn etc. Hoewel destijds bij aanvang -in 2003 ongeveer- werd gesuggereerd dat het hooguit om zo’n 3-4 vliegbewegingen per week zo gaan, zijn het nu ruim 10 jaar later 4-6 vliegbewegingen per dag. Gemiddeld 35 vliegbewegingen per week. Per jaar 1820 keer. En ook s nachts mag er gevlogen worden. Op jaar basis is dat ruim 1820 keer oorverdovende herrie aan je hoofd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *