Tropisch weer dus terrassen langer open

steden nederland, groningen, centrumOp maandag 22 juli en dinsdag 23 juli 2013 mogen de terrassen in Groningen langer open blijven. Naar verwachting van het KNMI wordt de middagtemperatuur 27 graden of hoger. En dat betekent dat het Tropisch Weer Scenario voor de horeca van kracht is. Ook op zondag 21 juli mochten de terrassen al langer open blijven.

Horeca-ondernemers mogen op dagen waarop de weersvoorspelling 27C of hoger is, hun terrassen één uur langer open houden. Dat heeft burgemeester Rehwinkel twee jaar geleden besloten. Dus binnen de Diepenring tot 3 uur ’s nachts, buiten de Diepenring tot 2 uur ’s nachts. Verder mogen zij al om 11.00 uur ’s ochtends de terrasstoelen buiten zetten in een groter gebied dan normaal. Horeca-ondernemers zonder terrasvergunning mogen op die dagen óók tafels en stoelen buiten zetten mits de doorgang voor voetgangers niet gehinderd wordt.

De burgemeester heeft de regels op tropische dagen verruimd om de levendigheid in de stad te bevorderen en om burgers en horeca te laten profiteren van het mooie weer. De horeca-inspecteurs van de gemeente bepalen op basis van de weersvoorspelling van het KNMI of het Tropisch Weer Scenario van toepassing is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *