Tuin in de stad één van de 12 winnaars Groen Dichterbij

Na een bloedstollende eindsprint begin november zijn tijdens een feestelijke Prijsuitreiking en Landelijke Kick-off in de Amersfoortse Rijtuigenloods de 12 winnende Groen Dichterbij Icoonprojecten bekendgemaakt, waaronder TuinindeStad. Alle 31 genomineerden presenteerden zichzelf aan de jury op de ‘interactieve marktplaats’.  

De winnende projecten zijn stuk voor stuk een mooi voorbeeld voor andere mensen die ook met groen in de wijk aan de slag willen. “De Nationale Postcode Loterij vindt het mooi dat Groen Dichterbij mensen in de straat en buurt dichter bij elkaar brengt door de leefomgeving groener te maken. De winnende icoonprojecten dragen hieraan bij en zullen een inspiratie vormen voor andere wijken,” aldus Judith Lingeman, Manager Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij, die Groen Dichterbij mogelijk maakt.

Met buurtmaaltijden, de verkoop van vergeten groenten, een beeldentuin en muziek hoopt een groep vrijwilligers uit Groningen, die groenten kweken in een voormalig tuincentrum, de bewoners van omringende aandachtswijken bij elkaar te brengen en de leefbaarheid in het gebied te vergroten.

(bron: groendichterbij)

Overigens is 4 december nog spannend waar in  Slot Loevestein de prijzen bekend voor  groenendoen.

Eén gedachte over “Tuin in de stad één van de 12 winnaars Groen Dichterbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *