Tuin in de Stad moet plaats maken voor woningbouw

tuin in de stad-6B&W kiezen voor woningbouw op de plek van Tuin in Stad aan de Friesestraatweg. Ze vinden dat het belang van nieuwe gezinswoningen zwaarder weegt dan dat van Tuin in Stad. Wel erkennen ze de grote maatschappelijke betekenis van dit burgerinitiatief. Daarom helpt de gemeente met het zoeken van een nieuwe plek voor Tuin in Stad.

Het terrein aan de Friesestraatweg 137a was in 2009 bestemd voor woningbouw. Door de economische crisis kwam het daar niet van. In de tussentijd kreeg Tuin in Stad de gelegenheid zich hier te vestigen. Met succes. Daarom ontstond in de gemeenteraad discussie over de toekomstige bestemming van dit terrein.

Onderzoek
Het college vroeg vervolgens twee externe bureaus om onderzoek te doen naar de maatschappelijke opbrengsten en effecten van Tuin in Stad. Daaruit blijkt dit initiatief een aanzienlijke maatschappelijke waarde heeft. “Die constatering hebben wij naast het belang van woningbouw gelegd”, zegt wethouder Roeland van der Schaaf.

Dilemma
“Het stelde ons voor een dilemma en leverde hoofdpijn in politieke zin op.” De doorslag gaf dat geschikte woningbouwlocaties voor gezinnen moeilijk te vinden zijn in de stad. “Maar Tuin in Stad heeft fantastische dingen gedaan. Daarom helpen we hen met het zoeken en opstarten op een nieuwe locatie, ook financieel”, aldus de wethouder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *