Turnen in het stadhuis in Groningen

Turnen in stadhuis-0969Salto’s voor- en achterover, flikflakken, schroeven en overslagen in het stadhuis. Dat gebeurde vanmiddag rond de klok van half vijf in het stadhuis van Groningen. Op een tumblingbaan van twee bij vijftien meter vertoonden drie Groningse gymnastiekverenigingen daarop hun kunsten.

Het turnen vond plaats vóór aanvang van de raadscommissie Onderwijs en Welzijn. Die commissie sprak over een raadsvoorstel voor het Sportcentrum Europapark waarin ook een turnzaal is gepland met een permanente verende vloer.

De drie verenigingen willen met hun capriolen op de mat in het stadhuis aangeven wat ze kunnen èn dat ze blij zijn met de sporthalplannen. “De realisatie van een turnhal is een wens van veel Groninger turners en turnsters”, aldus de voorzitters van GVAV Rapiditas Gymnastiek, GV Olympia Groningen en CSV Kracht en Vriendschap Groningen.

De vraag was nog even of het allemaal door kon gaan. Want is de hal wel hoog genoeg voor al die turnsprongen? Ja, zes tot zeven meter moet genoeg zijn.

Voorzitter Peter Koopmans van CSV Kracht en Vriendschap Groningen kwam in de commissie ook als inspreker aan het woord over het raadsvoorstel ‘Sportcentrum Europapark’.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *