Uilvlinder

natuur, vlindersDeze uilvlinder hebben we gespot in de vlindertuin in Dierenpark Emmen. De vlinder heeft op zijn vleugels vlekken die op uilenogen lijken waarmee zij zijn vijanden afschrikt.

De vlindertuin is een echt tropisch regenwoud. Er zijn veel tropische planten en beekjes. De tuin wordt verwarmd. Overdag is hij 25 graden. ‘s Nachts is hij 20 graden.

Dit is de temperatuur die de vlinders die in de tuin wonen fijn vinden. In een ruimte achter de schermen worden vlinders gekweekt. Elke dag komen er 70 uit de pop. Voor de eitjes staan er 1600 speciale planten in de tuin. Hier kunnen de vlinders eitjes op leggen. Als dit gebeurt, worden deze weggehaald en in een andere ruimte gezet. De rupsen kunnen zich dan volvreten. Wanneer het poppen zijn geworden, worden ze opgehangen in de ‘poppenkast’. Deze staat in de vlindertuin.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

De vlinders kruipen in de kast uit hun pop. De bezoekers kunnen zo goed zien hoe dat gaat. Er worden ook poppen gekocht in tropische landen. Die komen dan per post naar Emmen. Vervolgens worden ze hier vlinders. En dan maar hopen dat de soort zichzelf in stand houdt in de tuin. De vlinders drinken nectar uit verschillende tropische bloemen. Maar ze drinken ook honingwater uit plastic kunstbloemen en sap van overrijp fruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.