UMCG nachtwerkgever van het jaar

groningen umcg hoofdingang bij avond (1 van 1)Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is verkozen tot Nachtwerkgever van het Jaar 2014. Het ziekenhuis dankt de uitverkiezing onder andere aan de jaarlijkse themaweek, de workshops over nachtwerken en de aandacht voor veiligheid.

De verkiezing is een onderdeel van de Nacht van de arbeid die vannacht georganiseerd wordt.

Themaweek
Het ziekenhuis organiseert jaarlijks een themaweek healthy@work. Zo worden er tips uitgewisseld op het gebied van slapen, maaltijden en bewegen rondom nachtdiensten. Naast deze jaarlijkse themaweek organiseert het UMCG ook workshops om medewerkers bewust te maken van de impact van onregelmatige diensten op het lichaam. Om het gevoel van veiligheid tijdens de nachtdienst te borgen, beschikt het UMCG over een eigen beveiligingsdienst en bestaat de mogelijkheid voor medewerkers om in nabijheid van de werkplek te parkeren. Ook zijn er experimenten geweest met speciale nachtverlichting die zich aanpast aan het slaap-waakritme van de medewerker. Dit zorgt ervoor dat de medewerker na één of meer nachtdiensten makkelijker in het normale ritme kan terugkeren.

Leeftijd
Aan medewerkers die vanwege hun leeftijd of levensfase moeite hebben met nachtdiensten wordt extra aandacht besteed om een passende oplossing te bieden. Om verder bij te dragen aan een gezonde werk-privébalans loopt er een pilot op het gebied van zelfroosteren. “We vinden het belangrijk om in gesprek te blijven met de medewerkers en de verantwoordelijkheid op de afdelingen te beleggen, uiteraard binnen de kaders van de wet en met betrokkenheid van de medezeggenschap”, aldus mevrouw De Jong, Directeur Personeel en Organisatie van het UMCG.

Bron: Skipr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *