Unieke Parade door binnenstad Groningen

nederland 2014, groningen, lopendediep, 400 jaar rijksuniversiteit, parade

Studenten en Stadjers werkten samen aan een unieke optocht door de binnenstad van Groningen. Ruim zeven maanden lang werkten zij samen met kunstenaars aan het ontwerpen en bouwen van mobiele kunstobjecten. Zes wijken, dertien studentenverenigingen en zes kunstenaars namen deel aan dit project, die vanavond op de slotdag van de 400 jarige festiviteiten van de Rijkuniversiteit,  in een parade door de binnenstad van Groningen trok.

Elke groep bestaat uit de bewoners van een woonwijk, studenten van twee of drie studentenverenigingen en een kunstenaar. Samen hebben zij na verschillende brainstormsessies ieder een ontwerp gemaakt voor een mobiel kunstobject. Basis voor deze ontwerpen zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor de wijken en de studentenverenigingen binnen de eigen groep. Door met elkaar te delen wat karakteriserend is voor hun wijk of vereniging leren ze elkaar ook beter kennen en krijgen zij een kijkje in elkaars wereld.

Alle foto’s van de parade: klik hier

De Universiteit is al 400 jaar onderdeel van de stad, maar was in het verleden vrij gesloten. Daarom was de Maskerade vroeger hét moment dat studenten in contact kwamen met de inwoners van de stad en de provincie. Ook nu wonen studenten en Stadjers naast elkaar in de Stad, maar hebben meestal weinig contact. Met de Parade wordt geprobeerd hier verandering in te brengen. Met de Parade wordt aan het publiek getoond wat studenten en Stadjers kunnen bereiken als zij de handen ineen slaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *