Vaarseizoen Groningen 2020 van start

Vorige week vonden de nodige voorbereidingen plaats aan de Friesestraatweg in Groningen. Gisteren, 24 april, werden de boten nabij de Pleiadenbrug aan de Friesestraatweg weer te water gelaten. Het vaarseizoen is weer van start gegaan en de eigenaren kunnen  genieten van de rust en omgeving. Groningen is een prachtige provincie om te varen. Vanwege de grote variatie aan landschappen én vanwege de vele mogelijkheden voor de vaartoerist. Er zijn verschillende nieuwe vaarroutes gerealiseerd, bestaande routes opgeknapt en er is gezorgd voor extra aanlegplaatsen en andere voorzieningen.

Als gevolg van het coronavirus gelden, voor de vaarwegen in beheer bij de provincie Groningen, voorlopig de bedieningstijden van het winterseizoen. Voor de recreatievaart gelden vanaf donderdag 9 april tot en met dinsdag 28 april aanstaande extra maatregelen vanwege het coronavirus.

Wist u dat Groningen een belangrijke provincie voor de scheepvaart, zowel voor vrachtschepen als voor recreatievaart is?  De provincie beheert en bedient veel van de bruggen en sluizen. Bekijk per vaarweg de bedieningstijden. Kijk voor informatie over vaarroutes, meren en jachthavens op varen.groningen.nl.

Jan Hendrik van de Veen maakte de foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *