Vanaf 13 meter hoog uitzicht op verdiepte ligging Ringweg

Een nieuw uitkijkpunt, “Geheugenbalkon”aan de Verlengde Hereweg in Groningen, die vanmiddag, 2 juli, geopend werd door de Groninger wethouder Paul de Rook.

Vanaf de dertien meter hooge een goed uitzicht op de in aanbouw zijnde, verdiepte ligging van de ringweg. In de toekomst biedt het uitzicht op het Zuiderplantsoen, het groen op de dekplaten over de nieuwe verdiepte ring.

Daarnaast dienst het uitkijkpunt als ontmoetingsplek voor buurbewoners.

Het ‘Geheugenbalkon’ werd ontwikkeld door Kunstpunt Groningen, in samenwerking met Combinatie Herepoort. Het door Studio L A. ontworpen uitkijkpunt is een knipoog naar het verleden. Er is namelijk gebruik gemaakt van een herkenbaar element uit de omgeving, een bestaand stuk van de oude ringweg en een stuk van een vangrail. “Je staat dus letterlijk op het oude wegdek”, vertelt projectleider Nicoline Wijnja. “Maar dan met een prachtig breed uitzicht op eerst de werkzaamheden aan de Ringweg, en daarna op het Zuiderplantsoen!”

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *